Rackarns Råttor

Rackarns Paula

Ja jag som föder upp de rackarns råttorna heter alltså Paula, är 40+ år och har en utflugen dotter. Jag har arbetat med många olika saker, de jag arbetat längst med är sekreterare (bl a som anställd på föreningskanslier – LRFs länsförbund och Riksförbundet Cystisk Fibros), keramiker/konstnär, tarottolkare, programmerare och IT-chef. Det sista brände ut mig 2004, vilket triggade MS i mitt centrala nervsystem. Sjukdomen går i skov, och den innebär att jag i perioder kan bli handikappad på olika sätt. Idag är jag sjukpensionär och lever i nära symbios med två stora flockar råttor och vår hund Elvin.

De första råtta fick jag av min syster, vars råttor hade fått ungar. Jag tror året var 1989. Tyvärr bet denna råtta min dotter, som var liten då, så illa att jag fick göra mig av med honom. Senare fick dottern en råtta av en klasskompis, vars råtta, som hon köpt på zoo-affär, var dräktig och födde ungar kort efter köpet. En av dessa tog alltså min dotter och jag hand om. Eftersom dottern då bodde hos sin pappa hälften av tiden och inte fick ta med sig Dålåres dit för sin pappas nya flickvän, tog jag hand om henne väldigt mycket. Dålåres satte djupa spår i våra hjärtan, och när hon dog saknade vi henne oerhört. Min syrra och hennes dotter hade haft råttor till och från under alla dessa år, och min andra syrra hade också haft råttor ett tag. Genom Kicki och hennes r8forum fick jag mer kunskaper om råttor, bl a att man inte ska ha dem ensamma, om mathållning och hur man kunde ge sina tamråttor livskvalitet. Jag köpte Tofslan och Vifslan av Marita Tainio på Stora Vår 2004, det var också första gången jag var på en utställning och kom i kontakt med SRS. Redan under 2004 bestämde jag mig för att jag ville bli uppfödare. Genom forumet lärde jag känna Råtz, som varit uppfödare länge och är kunnig både i det praktiska och i genetiken, och som försåg mig med de flesta råttorna i mina nästföljande flockar.

Det jag värdesätter mest hos människor är deras förmåga att ifrågasätta. Allt. Även mig och mitt. Även förmågan att vara rak, är guld värd i mina ögon, alltså värdesätter jag om du framför kritik och undringar direkt till mig, att vi därigenom startar en dialog där vi förhoppningsvis kan komma till samförstånd, alternativt kan konstatera att vi inte har samma åsikt, men kan respektera varandra ändå 🙂

Som person är jag rak, ärlig och bra på att hålla isär sak och person. Jag försöker tolka det du säger utifrån det du säger, och inte efter vad andra säger om dig eller vad jag har för förutfattade meningar om vad du tänker säga. Uppskattar om du gör detsamma tillbaks.

De uppfödare jag länkar till i högermenyn är sådana jag rekommenderar. ->

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License