Rackarns Råttor

Hej vänner!

Jag har parat Rackarns Rut 1:16 igen. Hon ska få en andra kull, eftersom hon njöt så av att bli mamma till Kairokullen. Bibelkullen, som Rut ingår i, har varit super (det enda besvärliga har varit Jobs överdominans, men på alla andra sätt är han underbar, nu när han kommit över puberteten). Hennes förra kull, Kairokullen, är hittills verkligt bra på alla sätt.

Jag annonserade på Facebook och röjde runt för att hitta en lämplig hane, och när jag till slut kom på att jag kunde fråga Potku om hon hade någon lämplig, hade hon genast ett förslag: Brisby’s Sycophant. Jag ville helst hitta en svart hane, men det viktigaste var temperament och hälsa, och det Potku berättade om Syco lät klockrent; mellanrang, lugn och försiktig av sig, men mycket social.

Men han är en cinnamon – inte ett dugg svart eller blå. Jag bestämde mig ändå rätt snabbt, eftersom jag verkligen ville ha en till kull efter Rut, och jag inte kan vänta för länge, honan får inte bli för gammal. SRSs rekommendationer säger att en hona som fått en kull kan man para tills hon blir 15 månader, den första kullen måste tas innan hon fyllt 1 år och helst tidigare. Detta för att minska risken för förlossningsproblem, då honans bäcken stelnar till när hon blir äldre. Och jag vill förstås INTE utsätta min lilla pärla för risker om jag kan undvika det.

Kullen beräknas födas den 12 juni, och eftersom det är Kickis (r8forums grundare och min allra käraste vän) födelsedag blir det namntema efter ett av hennes stora intressen; Uppsala Ekebyporslin. Håll tummarna för att det blir  något och att det blir en verkligt stor och bra kull, för jag har redan många intresseanmälningar.

Klicka för att se större.

Klicka för att se större.

One Response to “Rackarns Rut 1:16 + Brisby’s Sycophant =? ;)”

  1. kicki

    Finaste Rut!

    http://www.svenskt-porslin.net/gefle.htm bra lista med namn. =)

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License