Rackarns Råttor

Det är långledig helg och jag har blivit totalt dagvill och tydligen också veckovill, för jag trodde jag missat att skriva Veckans råtta i flera veckor. Det hade jag ju inte! 🙂

Rackarns Job är min lilla snöboll, rexad agoutipointed siamese, så otroligt go och mysig som bebis, det keligaste jag nånsin stött på. Ett tag ville jag kalla honom Isidor, och det händer faktiskt att jag gör det.

Han blev äldre och blev könsmogen och i början gick det bra, men jag såg honom buffla mot de andra då och då och springa med höga ben och stryka sig mot saker. Varningslamporna blinkade.

Så fick jag hem Rackarns Rolleiflex, eftersom dennes flock dog ifrån honom och han skulle bli ensam. Det tog hus-i-helsicke. Det var ju inte bara Job som var pubertetsmonster, även Joshua och Prins Hatt var det. Det var inte roligt och jag kommer aldrig någonsin igen försöka introducera en vuxen hane i en flock igen. Och jag kommer alltid avråda från det.

Klicka, för att komma till ett set med färska Job-bilder :)

Klicka, för att komma till ett set med färska (oredigerade) Job-bilder 🙂

Jag hade ju redan innan Rolle kom bestämt mig för att Job inte skulle användas i aveln, nu lutar jag åt att låta kastrera honom så att han helt säkert inte kan bli pappa. Inte ens vid eventuella rymningar. Nu har han passerat året och börjar äntligen lugna ner sig och blir den forna mysråttan igen – men under de hormonrusningar han genomgått har han varit HELT okontaktbar. Så tyvärr hjälper det inte att han nu börjar återgå till sitt forna jag som jättekelig gosnalle. Inte ens att jag sedan Rolle gick bort introducerat två nya ungar i flocken helt problemfritt och att Job då varit den som tagit dem under sina vingars skugga hjälper. Tyvärr. För han är verkligt fin. Se bara hans rexning!

2 Responses to “Veckans råtta v. 22; Rackarns Job 9:30”

 1. Caroline

  Hej, jag letade efter något sätt att kontakta dig, meeeen hittade inget så skriver här istället 😛 Har lite frågor nämligen ^^;

  -Vart håller du till? Uppsala/Gävle?
  -Vilka ”krav” har du om du väljer att ge en av dina vuxna honor ett nytt hem?
  -Har du någon vuxen hona? (över ett år men helst under 2år)

  Svara gärna till min mailadress 🙂

  /Kashii

 2. matten Paula

  min mailadress, som står på flera ställen på sajten, är info@rackarns.se.
  Jag håller till i Uppsala, men har inga vuxna honor jag för tillfället vill bli av med. Annars ställer jag samma krav som på bebisköpare, se länk ”rackarns köpare ;)” till vänster. (har även mailat)

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License