Rackarns Råttor

Jaha, Så har vi då kommit till Pollys syster, lilla Penntroll. Hon föddes med ena armen liggandes tätt intill ena sidan och jag trodde först att hon hade ett kroniskt handikapp, men när jag testade kraften i foten och benet, så kände jag att det där nog är något som kan fixa till sig. Troberg på r8forumet berättade också om att han sett liknande på hundar eller katter och att det kunde bero på att de legat i kläm i livmodern, och jag valde att tro på den förklaringen. Penny, som jag kallar henne till vardags, hade lite svårare att hävda sig vid mamma Hjärtats tuttar och blev lite mindre än sina syskon, men utvecklades till synes helt normalt i övrigt. När ungarna lämnade boet hittade snart Penny på en egen variant av sjukgymnastik; en flitigare sandlådegrävare står inte att finna någonstans, det är jag helt övertygad om. Hon skottade ur sanden ur toalådorna och jag sopade upp den och hällde tillbaks den. Flera gånger per dag. Detta var visst ett väldigt bra sätt för hon har sedan dess rört sig helt och hållet normalt. Och i övrigt varit en fantastiskt mysig råtta, även om hon ibland kan vara lite tjurig när hon löper eller är nyvaken.

Litet Penntroll 11 dagar gammal, detalj från bild på hela julklappskullen.

Litet Penntroll 11 dagar gammal, detalj från bild på hela julklappskullen.

Hennes pappa Lennart (Olydia’s Royal Gala) och mamma Hjärtat (Olydia’s Dame de Coer) resulterade i en kull med många färger, där fanns burmese, blue burmese, siames, cinnamon, svart och cinnamon och nyss har jag fått reda på att lilla Penntroll inte alls är en cinnamon ut, utan av färgen curry, en agoutibaserad blue+mink+chocolate, vilket var väldigt roligt att få reda på. Speciellt som jag då också fick reda på att Randi också är en sådan. Detta är inte alls förvånande, tvärtom – det stämmer perfekt med deras stamtavlor, men jag hade inte kunskap om färgen innan.

Jag gjorde ett parningsförsök med Penny precis omkring hennes ettårsdag, i sista momangen, alltså. Hon fick resa till Cosmonita’s och träffa Glimmer’s Chili. Tyvärr tog inte den parningen och jag ville inte försöka så länge eftersom hon redan var i äldsta laget. Därför finns tyvärr inga avkommor efter denna lilla fina överlevare, tyvärr. Men jag hoppas få njuta av henne länge än <3 🙂

Såhär ser hon ut idag för ett halvår sedan, min fina <3

2 Responses to “Veckans råtta v 16: Rackarns Penntroll”

  1. Grodan

    ”Hennes pappa Lennart (Olydia’s Royal Gala) ”

    Nähä du, det måste vara Arinella´s Royal Gala… ;-P

  2. matten Paula

    Ja, såklart!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License