Rackarns Råttor

Den 8e februari beräknas lilla Rut nedkomma med en förhoppningsvis fin kull. Pappa är Ruts morbror Rackarns Hasselblad, den mjukaste killen jag haft i mina burar. Nu börjar visserligen Rackarns Joshua verka komma upp i hans mjukhetskaliber också, de är två speciella grabbar dessa två släta agoutiherrar. Rut är en liten (312 gr vid parningen), pigg, mycket social och snäll agouti rex-tjej.

Då förstår alla som har det minsta hum om genetik att agouti är det mest förväntade utfallet, men båda bär även på graphite, vilket jag hoppas närmast ohemult mycket på. Även burmese och siames finns i bakgrunden, även om det är längre bak i stammen, och ännu längre bak finner man chocolate och mink också. Alla dessa färger kan alltså förväntas återfinnas i avkomman.

Självklart kan jag inte säga något om hur många ungar det blir – om det ens blir några – förrän de är födda och inte förrän då vet jag ju heller hur många honor och hur många hanar. Det står alla fritt att intresseanmäla, men jag har redan nu ganska många intresseanmälningar och antagligen kommer jag behålla flera själv. Jag prioriterar seriösa uppfödare och köpare som bor nära. av rent egoistiska skäl – det är helt enkelt lättare att hålla kontakten och följa avkommorna på detta sätt.

Jag är ju sorgligt dålig på att uppdatera här, därför rekommenderar jag att du håller koll på Rackarns Facebooksida, vilket går utmärkt även om du inte vill bli facebookmedlem, men är du medlem trycker du förstås på ’gilla’ och får uppdateringarna direkt i din logg :).

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License