Rackarns Råttor

Råkade snubbla över att event på facebook om att det gjorts parningar med två honor från en och samma lilla kull om 6 råttor där inte mindre än tre eller 4 har bitits illa, och i minst ett av de fallen var det iaf helt och hållet oprovocerat. Att para på en liten kull är redan det ett lite tveksamt förfarande, men att dessutom para [i]flera [/i]från kullen OCH detta trots att minst halva kullen flippat – det är verkligt oseriöst. Till råga på allt har också SRS givit dispens för att para dessa honor trots att de är i äldsta laget. Jag hoppas att SRS är helt ovetande om alla de andra parametrarna – annars kan man verkligen undra hur fasen det går till nu för tiden!
Jag vet inte om det är bara en eller om det faktiskt är båda de som ligger bakom parningen som genomgår provår just nu, men jag undrar verkligen hur de som redan är reggade uppfödare skulle reagera på att få reda på detta – att få in såna oseriösa uppfödare i gänget drar ju ner hela uppfödarregistreringens rykte ordentligt! Jag har visserligen sedan länge förstått att reggningen är värdelös som kvalitetstämpel i sig, men såna här saker gör det ju inte precis bättre. Just nu känns det BARA skönt att jag helt lämnat SRS – för om den föreningen var en lek- och krigshärd förut, tycks det ha blivit etter värre nu… Jag som ända sedan jag lämnade tänkt att det var ett tillfälligt avbrott, men nej det visar sig visst vara permanent.

Råkade snubbla över att event på facebook om att det gjorts parningar med två honor från en och samma lilla kull om 6 råttor där (jag råkar veta att) inte mindre än tre har bitits illa, och i minst ett av de fallen var det iaf helt och hållet oprovocerat. Att para på en liten kull är redan det ett lite tveksamt förfarande, men att dessutom para flera från kullen OCH detta trots att minst halva kullen flippat – det är verkligt oseriöst. Till råga på allt har också SRS givit dispens för att para dessa honor trots att de är i äldsta laget. Man har alltså gjort en extra ansträngnig för att få para på just dessa honor! Jag hoppas att SRS är helt ovetande om alla de andra parametrarna – annars kan man verkligen undra hur fasen det går till nu för tiden!

Jag vet inte om det är bara en eller om det faktiskt är båda de som ligger bakom parningen som genomgår provår just nu, men jag undrar verkligen hur de som redan är reggade uppfödare skulle reagera på att få reda på detta – att få in såna oseriösa uppfödare i gänget drar ju ner hela uppfödarregistreringens rykte ordentligt! Jag har visserligen sedan länge förstått att reggningen i sig är värdelös som kvalitetstämpel, men såna här saker gör det ju inte precis bättre. Just nu känns det BARA skönt att jag helt lämnat SRS – för om den föreningen var en lek- och krigshärd förut, tycks det ha blivit etter värre nu…

Jag som ända sedan jag lämnade tänkt att det var ett tillfälligt avbrott, men nej, det visar sig visst vara permanent.

3 Responses to “SRS reggar oseriösa uppfödare?”

 1. camihlle

  Kollade en av uppfödarnas hemsida, även en hane från kullen har blivit pappa, helt sanslöst.

 2. Emma

  Jag kanske inte är den bästa när det gäller färggenetik, Paula ;), men nog vet jag hur en stabil, frisk och trevlig råtta ska vara och det känns osäkert när en förening (den enda?) för tamråttans befrämjande inte ser till råttans väl i första hand. De borde väl vara det enda som till syvene och sist räknas?
  Nåja, bråkas gör det visst överallt tycker jag.
  Håll er utanför så gott det går. Jag vet vilka jag litar på och lyssnar till, det får räcka så.

  Jag har ett par bilder du kanske kan kika på? Apropå vad som ev kan ha ärvts av mina små från pappa. Skickar dig dem så kan du ju kika när du har tid om du vill.

 3. Lissa

  Känner igen de där. Det finns en endaste liten reggad uppfödare jag faktiskt litar och vågar köpa råttor ifrån som jag vet tar sin avel på blodigt allvar. De andra har lite för mycket skelett i garderoben och hela srs känns som det bara är en enda maktfråga numera. Himla synd när råttorna kommer i kläm och stammen kommer aldrig bli bättre sålänge ingen tar sitt fulla ansvar till att börja anstränga sig

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License