Rackarns Råttor

Ni missar väl inte?

december 21st, 2009

Nej, ni missar väl inta att bildspelet i förra posten uppdaterats med nya bilder i flera omgångar? När jag lägger till bilder i kullens set på flickr, hamnar de automagiskt i bildspelet.

I onsdags skulle tre personer ha kommit och hämtat julklappar hos mig, men se – så bidde det inte. Alla fick förhinder. Inte mig emot, för då får jag behålla grabbarna lite till! Myyysigt. Vägde hela kullen i samband med fotosession. Herreminje. Penntroll, som fortfarande är minst, vägde 132 gr på sin 5-veckor-och-en-dag-dag. Sedan vägde resten mellan 147 och 173. Men de flesta ligger runt 160. Mycket, tycker jag.  Men man kan ju inte svälta växande små barn heller! De är alla bleka i färgerna,  svartögda såvitt jag kan se när solen tittar fram ibland och vaaansinnigt mysiga. Trygga, sociala och nyfikna. Färgerna jag kommit fram till med lite hjälp från Anna och Anu är att en är wheaten burmese, en Siamese ? pt, en  (blekt) svart , en cinnamon, en mycket blek agouti, och de jag skrivit om på Fejjan som blue-ish har jag nu bestämt mig för är blue agouti eller lavender agouti, med ett mycket blekt agoutiinslag. Därutöver har vi Penntroll som jag igår trodde var en rätt blek cinnamon, men idag tycker mig se point på(?) och Polly som är antingen blue eller lilac. Till skillnad från sina syskon tycker jag att hennes färg har djupnat de senaste dagarna. Det har överlag hänt mycket med färgerna de senaste dagarna – jag antar att bebispälsbyte ägt rum.

Nå: Lego (ag x)  och Meccano (Si x)  blev istället hämtade i fredags och idag flyttade Furby(ci x) och Tamagothchi (bl ag ut x) hemifrån. Alla ungarna ur denna kullen blir Stockholmare! Nu är det bara My Little Pony och Duplo som ska flytta kvar och så Polly Pocket, Penntroll och Spirograph som ska stanna hos mig (tror jag).

Angående ’blekt svart’: jag tvekar inte om att ungen är svart, men jag varit med om att en annan blek svart jag sålt senare fick reggas om på domares inrådan. Jag vet visserligen inte hur den färgen utvecklats vid det laget, men vid försäljningen fanns inget brunt i ungens päls, jag minns den precis lika som denna ungen såg ut för några dagar sedan. Tycker dock att även hans pälsfärg djupnat idag, att han blivit svartare igen. Kanske är det pälsbytet som gjort skillnaden, både då och nu.

Tyvärr har hemsidan gått sönder med de senaste uppgraderingarna av WordPress och den allra senaste tarvar en nyare version av databasen, vilket inte min serviceprovider vill gå med på – istället ger de mig en helt ny databas, vilket innebär att jag måste lista ut hur man importerar innehållet i den gamla till den nya. Ja jag HAR jobbat med precis sånt i massor med år, men på annan plattform, med annat gränssnitt och framför allt – det är nästan SEX hela år sedan nu (jisses vad tiden går)! Jag ska ändå greja med den och se om jag får ordning på den, men det blir nog inte förrän efter jul. Jag hoppas kunna övertala kategorilänkarna till vänster att hosta upp sig också. Håll tummarna för att jag lyckas och kom snart tillbaks och kontrollera om det så verkar vara 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License