Rackarns Råttor

Tänkte jag skulle berätta lite om de blivande föräldrarna.

TuttanStjärna heter egenligen Alias Farthest Star och är alltså enligt sin finska uppfödares namn den mest avlägsna stjärnan. Det märks inte alls på henne, jag tycker att hon är mycket närvarande. Ända sedan jag fick köpa henne av Babbett, som skulle göra sig av med de flesta av sina råttor, har hon varit en mycket mattig liten tös. Hon är faktiskt den första honråtta jag haft som verkligen är KELIG! Detta redan som liten unge. Nu var TuttanStjärna fem månader, alltså en månad yngre än SRS rekommendation för ålder vid första parningen. Med hennes lugn och tillit ansåg jag dock att hon var mogen för att bli mamma. Sedan hon började löpa sådär tydligt som en del honor gör har jag väntat på att hon skulle uppnå den rekommenderade minimivikten (300 gr) för att ha den kroppsliga storleken. Då parningen ägde rum vägde hon 341 gr. Idag väger hon 420 gr 🙂

Rackarns Ivar von Sprätt kommer från min Corneliskull, är brorsa med favvisen Medborgarinnan Agda Gustavsson, mer känd som Agge. Han bor hos min syster Pierina och när jag varit och hälsat på där och träffat honom har jag upptäckt att han är av precis samma skrot och korn som Agge. Han beter sig likadant och har samma uppsyn och blick som hon, trots att han är en han! Eftersom Agge är en väldigt ovanlig tjej, precis som sin mor Aries, ville jag gärna ha en kull till efter henne, och det här är det närmaste jag kan komma. Nu har jag väntat ett tag på att den ideala partnern skulle dyka upp, och här hade jag henne nu!  🙂 Sprätten är 1 år och fem månader, hans far Bruno blev 2 år och 2 månader, och hans mor Råtz Aries blev 2 år och 7 månader, då hon avlivades pga ålder och 2 otäcka tumörer som kommit sent i livet (efter 2årsdagen) och växte snabbt. Sprätten ser väldigt bra ut i typen, eller gjorde iaf innan han blev överviktig. Hanät  rätt bra rexad och är väldigt len och mjuk i pälsen, liksom i temperamentet.

Tanken var ju att jag skulle ta fina foton på Sprätten innan han åkte hem, men det blev inte  av. Under värmeböljan försökte jag en kväll  lite i mörker med blixt, och det är de bilderna ni får ta del av här, eftersom de faktiskt är de enda jag har, förutom några tagna under de gånger jag varit råttvakt eller hälsat på honom. Några såna bilder har halkat med också.

Kullen är beräknad till den 21:a juli, men redan den 19 är jag beredd och håller tummarna återigen för en stor kull med många honor i 🙂

5 Responses to “Alias Farthest Star + Rackarns Ivar von Sprätt”

 1. Gia

  Nej är hon fem månader så följer hon SRS rekomendationer 🙂 Från avelsrekomendationerna på sidan: ”Hon får inte paras för 5 månaders ålder eller, om det är första gången för henne, ej efter 1 år fyllda”

 2. matten Paula

  Sjysst- jag hade för mig att rekommendationen var 6 månader! (som alla kan se) Nåja det är ju iaf bättre att minnas fel åt rätt håll än åt fel 😀

 3. Erica

  Åh, vad tjusig TuttanStjärna är!! Väntar med spänning… 🙂

 4. camihlle

  Ivar von Sprätt!!! Vilken snygging, ser precis ut som mina älsklingsråttor sett ut dvs ganska ”ful” enligt Srs standard men underbart vacker i mina ögon. Rostade svarta rexar <3
  Lycka till med kullen:D
  Kram

 5. matten Paula

  Prio :1 temperament och hälsa, prio 2: typ (han är lite väl feminim i ansiktet för SRSdomarnas smak, men annars är han bra om än lite övergödd just nu), prio 3: färggenerna.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License