Rackarns Råttor

Hjärtrapport :)

juni 2nd, 2009

Igår hade det gått 8 dagar  sedan Olydias Dame de Coeur och Perinone fick leka i köket. Sedan dess har Hjärtat ökat 42  gr i vikt, så det bådar gott, tror jag. det är kanske lite lite uppgång, men det är iaf en uppgång. Och hon tror helt uppenbart fortfarande själv att hon är dräktig, iaf!

Eftersom nedkomsten är beräknad till min mamma fotografens 70-årsdag den 16 juni, har jag tänkt att det ska bli en fotokull. Ge mig gärna förslag om hur; ska ungarna få namn efter fotografer såsom Christer Strömholm, Mattias Klum, Theresia Viska, Kicki Sundberg, Maude Blomberg (min mamma), Elof Mattsson (min morfar), Eva Mattsson (min mormor) eller ska de få namn efter kameramärken (Minolta, Pentax, Olympus, Kodak…), filmfabrikat (Kodak, Fujifilm, ehhh kommer inte på fler just nu! Herrejisses!)? Vad tycker ni? Har ni andra förslag med fotokoppling?

Jag har fortfarande bara fått in en massa intresseanmälningar för honor och ingen enda för hanar, så vill man ha hanar har man mycket större chans att lyckas i sitt råttköp ur den här kullen.

Spamma mig med tema- och namnförslag nu, raringar!

9 Responses to “Hjärtrapport :)”

 1. Zyrsan

  Om du har _för_ många intressenter på honor finns det ett gäng som behöver nya hem. 😀 Tror TacoBelle har honor kvar mer, så då kan man få lite färg/tecknings/beteende/släktvariation från Skåneland 😀
  Men som sagt, vad gäller kameratema har du ju listan på min blogg ;). I övrigt finns det ju fotopriser (world press photo) fototeman (press, natur, sport etc)…hmm.. jaa.. får klura lite på mer..

 2. matten Paula

  Tack Zyrsan – TacoBelle visste jag om och har tänkt på, men än så länge är det ingen ko på isen, vet ju inte ännu hur många ungar det blir! Dessutom lurar jag på att höra med henne om hon har lust att sälja en till mig…

  Fortsätt gärna klura på fotorelaterade teman – jag klurar för fullt här 🙂

 3. Zyrsan

  *hehe* Har en av syrrorna – Leica (TacoBelles Vira blåtira). Hur galen & söt som helst (med betoning på GALEN… och ja.. söt också för den delen 😉 )

 4. kicki

  Kameror eller tillverkare av kameratillbehör tycker jag. Jag vill ha en Leica ju. =)

 5. Kickan

  Båda föräldrarna verkar vara fina råttor, du kommer ha fototema på kullen och jag sitter vilken dag som helst med en ensam hane… Vilket innebär att du gärna får kontakta mig om det blir svårt att hitta köpare till hanarna. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med Exit men ja, kanske blir det två hanbebisar i sommar.

 6. kicki

  Kickan: jag kan försäkra att båda föräldrarna är LJUVLIGA råttor, jag blev kär i bägge två första gången jag träffade dem. Och då finns det ändå en och annan råtta att falla för i Sunkpalatset… =)

 7. Maiju

  Jag diggar starkt temat kameramärken. Tänk att ha en liten lurvig Canon här hemma *drömmer* Annars tycker jag att ett tema kring tillbehör/delar skulle vara kul, så som bländare, sökare, ögonmussla, spegel, fjärrutlösare, okular, blixt, objektib med mera.

 8. Paula

  Ögonmusslan gjorde mig sugen på tillbehörs-temat. Ska leta fler möjliga namn bland tillbehören, tror jag…

 9. kicki

  Jag håller fortfarande på varumärken snarare än tillbehör. Tänk dig en liten Ilford liksom – det låter som en Pernillaråtta förresten? – och Leica, Mamiya, Ricoh, Minox, Rollei, Soligor, Toyo, Contax, Agfa, Cokin, Arri, Hasselblad, Hoya, LOMO, Sunpak, Sigma, Tamron, Tokina, Voigtländer, Zeiss, Sanyo, Hama, Vivitar, Zing, Tiffen, Leaf, Gitzo, Efke, Maco, Tasma, Matsushita… ah, det finns ju hur många snygga namn (och loggor) som helst!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License