Rackarns Råttor

Samma dag som Nyårskullen levererades hittade jag en knöl, stor som ett knappnålshuvud ungefär, mitt på Kois bröstkorg. Den har vuxit, men han har inte verkat störas av den. 

Den senaste veckan har han varit lite retlig mot burkompisarna, ett beteende jag aldrig märkt hos honom tidigare, därför gick jag iväg till veterinären med honom igår. Det är en lååång och äventyrlig historia i sig, men sammanfattningsvis så blev den nu olivstora knölen bortopererad och det var en cancerknöl av godartat slag. Veterinären tyckte inte att den behövde tas bort, men jag insisterade på det eftersom den växt som den gjort och även om den är godartad, så kommer den att vara ivägen för honom om den växer mer. Knölen satt alltså mitt på bröstkorgen och var ingen juvertumör (jo, även hanar kan få juvertumörer).

Operationen gick bra – han var vaken men groggy efter 45 minuter och jag är VÄLDIGT nöjd. Rekommenderar verkligen gasnarkos! Koi var rätt groggy på kvällen – men när natten kom o h jag skulle gå och lägga mig far det fullt sprut på honom. Han verkar inte ha ont, ryggar sig inte för några rörelser och så, så jag har gott hopp om Kois fortsatta leverne 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License