Rackarns Råttor

Agge på vift

februari 27th, 2009

ja, det är vad jag hoppas av morgondagen. Syrran har kompisar i Rimbo, som ska komma till henne och hälsa på i helgen. De har lovat att ta med Agge för en dejt med Chirashi.

Jag hade faktiskt helt glömt bort att jag har en hane i Grängesberg som väntar på flickvänsbesök. Han skulle från början paras med Melli och när jag övergav den planen var nästa tanke att Myrtille skulle få åka dit. Men så dök de förbaskade fuzzarna upp i Caramelles Nyårskull, vilket satte pinnar i hjulet. Myrtille är halvsyrra med Caramelle, och om fz-genen kommer från pappans sida, så finns det risk att även hon bär på den. 

Lapprika, som var nästa hona tänkt för avel har ju Koi som pappa, och kan alltså även hon vara fz-bärare.  Fattar ni nu varför jag slagits av tankar om testparningar?

Nu backar jag och gör verklighet av parning nr 2 för Medborgarinnan Agda Gustavsson innan hon blir för gammal, vilket hon blir i april. Jag gav henne löfte om det när jag såg hur hon njöt av moderskapet med Lennart Hellsingkullen. Men hon blev förkyld och jag avskrev henne av rädsla för att hon skulle börja rossla. Det har hon inte gjort, förkylningen gick över av sig själv och har inte lämnat några spår. Jag har förstås noga lyssat igenom lungor och andningsvägar och hon låter helt klar och bra.

Chirashi kommer från min Sushikull och är nu 1 år och 8 månader. Han är en stor, lugn och snäll graphitekille efter Råtz Torsk och Sasha, honan som nyss föll ifrån vid 2½ års ålder.

Det finns en del okända kort i bakgrunden; både Chirashis mamma Sasha och Agges pappa Bruno hade okänd bakgrund. Men de levde båda långa och friska liv liksom de kända korten som varit desto bättre, med långa och friska liv i flera generationer.

Jag hoppas förstås att en lyckad parning skall ske under nästa vecka, så att jag kan åka och hämta hem min lilla älsklingsAgge nästa helg igen – det kommer vara tomt utan henne här hemma. Förväntar mig råttor med bra typ och temperament i färgerna Agouti, svart, blått och ev kanske även någon siames. Håll gärna tummarna för mig nu, att det här får mig på banan igen! 🙂

One Response to “Agge på vift”

  1. Mimmi

    *håller tummarna* 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License