Rackarns Råttor

Rackarns Miffon 20 dgr ;D

januari 21st, 2009

Ett litet bildspel igen, den här gången främst på nakenfuzzarna, eller ”miffona” som jag kallar de stackars sötnosarna

De senaste dagarna har jag mailat och ICQ:at mycket med den uppfödare i Tjeckien, som fött upp farfarsfar Gunnu. Igår fick hon se dessa bilder och bekräftade att de två mörka helt klart är fuzz (vilket jag redan hade räknat ut), men hon är lite osäker på de ljusa med mer hår. Jag är dock så gott som säker på att iaf den ena av dem, den trunnhårigaste, är fuzz. 

Jag frågade henne också om de fuzzar hon fått under åren var framavlade med flit, vilket hon förklarade att de inte var, hon hade haft några tidigare men kommit fram till att de inte var lika friska som råttor med päls (nähä? Ironi) och så hade hon, precis som jag, fått en överraskning då det dök upp ett par stycken i en kull alldeles nyligen efter pälsade föräldrar med pälsade förfäder i stamtavlan. Mamman i mitt fall har ju lite mer osäker bakgrund, men är själv pälsad och har pälsade föräldrar, far- och morföräldrar och även mormors föräldrar.

Som ni vid det här laget antagligen vet, kan ni välja att visa bildspelet i helskärmsläge genom att trycka på symbolen i dess nedre högra hörn. För att sedan se mer utförlig info om varje bild/unge, gå upp med markören i bildspelets övre högra hörn och välj ”Show info”.  Håll till godo, kära vänner 🙂

6 Responses to “Rackarns Miffon 20 dgr ;D”

 1. Anna

  Sabla sötoråttor 🙁

 2. matten Paula

  Ja, såna som bara en mor kan älska? 😉 Allihopa riskerar att bli över, då jag inte klarar av att göra reklam för dem, så vill du skaffa nakenråttor är det bara att komma över 😀

 3. Anna

  *surar mer*
  😉

 4. kicki

  Ja, gå hem till Paula med dig nu, Anna! *ser sträng ut*

 5. Sandra

  Vad är en fuzz egentligen? Som en dubbelrex eller?

 6. matten Paula

  Sandra: Nej, fuzz är ett av de tre kända ”äkta” naken-anlagen. Det är recessivt, båda föräldrarna måste alltså vara bärare av det för att det ska bli nakna ungar i kullen. Men en förälder kan vara bärare utan att själv vara naken, vilket var fallet här. Med bara pälsade föräldrar så långt stamtavlan sträcker sig, kom det som en chock för mig.

  I inlägget med rubriken ”Fuzzballs?” har jag länkat till ett par artiklar med mer information.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License