Rackarns Råttor

Mademoiselle Caramelle

november 25th, 2008

Mlle Caramelle på rövarstråt

Sötaste karamellen i skålen, är hon, min Mlle Caramelle! Hon är den första honan jag köpte från Ulrika i Norrköping. Jag köpte henne dock i och av en Arkenbutik, men den jag talade med när jag föll som en fura för Caramellles fina magprick var just Ulrika, hennes uppfödare, som också arbetar i butiken.

Mademoiselle Caramelle

Ända sedan mitt fall har Caramelle varit min favorit. Under tiden jag lärde känna henne blev jag varse vilken positiv och GENOMGLAD råtta hon är! Väldigt aktiv och alltid på topphumör för varje dag känns hon mer och mer som en Rackarns-råtta; aktiv, kontaktsökande och glad 🙂

Exteriört är hon en black european berkshire rex, men väldigt dåligt rexad 🙂 På bakkroppen är pälsen extra lång och hon är så mjuk, så mjuk.

Mlle Caramelle

Jag har fått en del uppgifter om hennes bakgrund, men eftersom hennes förfäder är oreggade, är den ändå att betrakta som okänd. Men jag vet att Caramelle är blåbärare, hennes pappa är en blue himalayan. Mamman är svart. Båda föräldrarna är rexade och självklart har jag tagit ett snack med Ulrika om dubbelrexparningar 😉

Mademoiselle Caramelle

Mlle Caramelle på rövarstråt

Mlle_Caramelle pedigree

2 Responses to “Mademoiselle Caramelle”

  1. Maria

    hej!
    visserligen är det här ett gammalt inlägg men läs gärna det här http://rattor.ifokus.se/discussions/4d715869b9cb46222d067f8a-ang-annonsregler som handlar om de hårt framavlade dubbelrexarna.

  2. matten Paula

    Maria: det frodas felaktigheter i den där träden, precis snön det brukar på RiF. Jag orkade inte igenom hela tråden och såg inget intressant i den. Kan man det minsta lilla om genetik, så vet man att rexanlaget är dominant, dvs syns det inte på finns det inte hos råttan. Det gäller även det dubblerade anlaget. Caramelle var en vanlig rex, med tjock, fin päls hela sitt liv.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License