Rackarns Råttor

Råtz Skarv

november 20th, 2008

Råtz Skarv är grabben hela da’n! Jag läääängtar efter att få använda honom i avel! Han är så ljuvlig, mjuk och trevlig. Som namnet antyder, kommer han från Råtz uppfödning, närmare bestämt hennes sista kull som SRS-registrerad uppfödare, den med rovfågeltema. Kullen är resultatet av en inavelsparning (föräldrarna är halvsyskon) som gjordes som en testparning med syfte att ta reda på lite mer vad en hona som Råtz importerat från Tallinn burit med sig.

Skarv var för mig ett helt oplanerat inköp. Jag skulle inte alls ha en svart rexad hane. Men så fick jag se en bild som Pernilla tagit om jag minns rätt, och förälskade mig i hans blick. När jag nästlade mig in på hämtningsfikat och han visade sig bli över, var saken klar! 🙂 Han fick som första uppgift att hålla Råtten, som nyss kommit till mig, vid gott mod. Nu för tiden är hans uppgift att hålla mig och hela sunkpalatset vid gott mod 🙂 Det gör han med bravur 🙂

Jonny Råtten och Skarv myser

Idag ingår Skarv i en flock om sju hanar, där han är äldst sedan gammelRåtten gick bort. Trots detta är han inte flockens alfa, utan har antagit en mellan/lägre postition i hierarkin.

Ni vet de där supermjuka kramdjuren som finns nuförtiden? SÅ känns Skarv att ta i! Inte mycket hormonklägg där, inte. Han är så len och mysig 🙂 Och se bara; han har blicken kvar! <3

Råtz Skarv

RatzSkarv1

6 Responses to “Råtz Skarv”

 1. Babbett

  Och vilken hona hade du planerat för VackerSkarv?

  Han liknar inte så lite på min älksling Grizel….spec. på sovbilden.

  Kram…

 2. Babbett

  ”min älskling Grizel” ska det stå 😉

 3. Petrah

  Han är jättesnygg. wow. jag saknar att ha råtz-råttor, synd man aldrig mer kommer ha en sådan (jag hoppas dock lena ändrar sig framöver)

 4. Kickan

  Ska du para honom i vår månne? 😉 Snygg råtta, bra stamtavla… Med rätt hona är jag intresserad här också!

 5. matten Paula

  Kickan: Ja han ska få bli pappa snart, men jag tror inte du kommer tycka att det är rätt hona, det är en av dem som inte har stamtavla. Det kommer en presentation av den parningsplanen vilken dag som helst 🙂

 6. Kickan

  Jag väntar med spänning 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License