Rackarns Råttor

Melli

november 18th, 2008

IMG_7140

Melli kommer från Babbett och är en snäll och matglad tjej, kanske lite fööör matglad. Jag valde namnet Melli för att min dotter, som heter Emelie, kallades Melli-Melli av sin lilla 2åriga halvsyster, och när Melli fanns i boken som är kullens tema, var det ett självklart namnval 🙂

Min lilla råttMelli använder sin energi till att fylla på med mer energi – alltså växte hon väldigt snabbt ifatt mina vuxna damer och blev faktiskt lite rund. Hon växte ifrån lilla Hitta Hitteråtta, som kom till mig strax innan Melli gjorde det.

Några bra bilder var svåra att få nu, eftersom hon opererades för ett par-tre veckor sedan. Jag åkte i expressfart till vår husveterinär XL, eftersom jag hade hittat en knöl stor som en ärta under armen på Melli. Jag hade känt på den och konstaterat att det verkade vara en elakartad cancerknöl. När jag kom till XL och drog min amatördiagnos för honom, höll han med om den. Jag hade beställt tiden med tanken att han skulle operera bort knölen och skicka in den för analys, eftersom jag hade rådgjort med Babbett och vi då hade kommit överens om detta förfaringssätt. Främst för att Babett bara någon dag innan jag upptäckte knölen parat Mellis syster, så det vore ju bra att så detaljerat som möjligt få reda på vad det var för knöl.

När jag som bäst satt i väntrummet och höll en nykastrerad Palme varm inför uppvaknandet, kom Per (XL) ut och kungjorde att det inte fanns något att skicka in för analys!? Jag fattade ingenting och han förklarade lugnt att det visat sig vara en varböld. Han hade helt enkelt tömt den och spolat rent och så var biffen klar. Han berättade också att han var lika förvånad som jag, eftersom även han varit säker på att det var en dumful cancer.

Jag har inte riktigt bestämt mig än, om jag ska anse detta som ett skäl att ta henne ur aveln. Kanske hade hennes kropp hade tagit hand om varbölden på egen hand om jag inte lämnat henne till operation så tidigt? I det här fallet visade det alltså inte vara en så bra grej att besöka veterinären tidigt (fast det var ju inget jag kunde veta).

Håll markören över bilderna, för att se blidtexter 🙂

IMG_7211

IMG_7201

IMG_7135

Melli_pedigree1
Mellis farfar, Sanders Fabricio, avlivades pga aggressivitet. Detta har dock inte skrämt mig, då detta skett efter en lite ”bucklig” omplacering. Jag ringde och hörde mig för med hans första matte, som inte haft några problem med honom, och inte heller visade han några tecken på aggressivitet när han mellanlandade en tid hos Babbett (då han också parades).

Att en hane reagerar på detta sätt vid omplacering är varken ovanligt eller konstigt, och är att betrakta som beroende på miljö och inte på arv.

4 Responses to “Melli”

 1. kicki

  Vackerråtta – hon ser ut som salig Trams!

 2. Sofia

  Så fin!

 3. Katjah

  Ååååh! Lika vacker som brorsan Nicodemus! <3

 4. Babbett

  Fina Melli!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License