Rackarns Råttor

Men Myrtille är min lilla råtta – och hon är så vacker och fin! Tyvärr klippte jag inte hennes klor kvällen innan stora pet, eftersom mina ögon krånglade så att jag råkade klippa Melli illa och då gav upp. Jag fick eminent hjälp av Lovisa, som agerade handler åt mig (TACK, Lovisa!), och bad henne försöka klippa klorna lite på mina illbattingar. Men det ÄR inte bra att göra det på utställningsdagen, råkar man klippa det allra minsta i pulpan, så får man nerslag. Det var vad som hände på stora pet, och Åsa Hellman, som dömde standard, ojade sig SÅ över att så var fallet, speciellt när jag visade upp tassen efter utställningen och sa att jag inte ens kunde hitta vilken tå det var, då grämde sig ÅH (sjyssta initialer!) över att hon inte tipsat om att Myrtille skulle komma upp igen, så att hon fick göra ombedömning, då klon slutat blöda. Nu fick Myrtille en std 2:a, men blev ändå domarens favorit och fick ett HP. Jag gissar att hon sopat mattan med allihop om det inte varit för den förargliga klon 🙂

Igår startade jag en Rackarns-kalender på google kalender, för att föra parningsplaner i. Den 1 januari fyller Myrtille 6 månader, och om hon då fortfarande håller måttet, är min plan att para henne med Råtz Skarv, som är en oerhört mjuk och fin kille med låg-mellanrang. 

Av den parningen förväntar jag mjuka, glada individer i blått, svart och siamese. DÅ kanske Lena äntligen  kan få sina efterlängtade siameser.

Foto: Kicki Sundberg

Foto: Kicki Sundberg

One Response to “Petit Myrtille betyder ”litet Blåbär””

  1. joanna

    Alltså det där måste va en av de sötaste råttor jag sett!
    Hur gullig som hällst! 😀

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License