Rackarns Råttor

Annat som händer i Sunkpalatset

september 22nd, 2008

Jag var hos Kicki i helgen, åkte dit med Fröken Bus, som smälte in i Kickis flock helt och hållet utan problem, det var som om hennes tjejer inte märkte att det kom en ny råtta i flocken. Bus tyckte det var rakt av skitkul, men det tycker ju hon med det mesta 😉

När jag kom hem vid 12-tiden på natten tog jag genast tag i att halvsovandes städa bebisburen, eftersom jag inte hann det innan jag stack och sedan utfordra alla råttor. Hanarna hade hunnit dricka upp varenda droppe vatten och tittade anklagande på mig och påstod att de inte hade fått mat på över TVÅ VECKOR! Hmmm – hur står det till med matematiken? Det är lite skillnad på ett och ett halvt dygn och två veckor… Och de kunde ju inte gärna ha Ätit upp all mat de fick innan jag åkte under den första kvarten efter att jag gick?

Jag kom iaf inte i säng förrän vid 3-tiden och försov mig förstås imorse.

Nu har LH-bebbarna kommit ut ur boet och äter vuxenmat. De har försökt tidigare, men Agge har tagit dem ömt men bestämt i nackskinnet och tryckt tillbaks dem in i boet :D. Hon älskar helt enkelt att vara mamma och verkar trivas med att pyssla om de små – inte alls som de råttor som fått ungar här tidigare, de har också varit bra mammor, men tröttnat på ungarna rätt tidigt och inte tillbringat mer tid än nödvändigt med dem. Det gör alltså Agge. Idag blir ungarna 3 veckor och de väger mellan 50 och 60 gr allihopa.

Jag fick lite ny inspiration av Kicki, och har idag flyttat över alla tvååringarna i en annan bur. Denna har jag inrett med MASSOR av hängmattor, som är spända, så att de skall fungera istället för hyllplan, på det viset hoppas jag att Virgos bumblefeet ska bli avlastade och därmed bättre. Jag har tagit beslutet att verkligen ta upp kampen mot dem, för jag tycker att Virgo har tillräckligt med elände ändå med sin tumör, hon behöver inte gå i ”klackskor” dessutom.

Jag oroar mig lite dock, eftersom denna bur har stående galler. Ingen av damerna har fått någon som helst bakbenssvaghet eller andra problem med att röra sig, men de är ju OVANA vid att klättra på stående galler, så det kanske inte är så lätt ändå. Jag serverar maten på översta hyllan, kanske kan det göra nytta mot fetman? Inte för att jag vill att de ska svälta, utan bara få anstränga sig för maten. Jag ska fundera på andra sätt att anpassa om de verkar ha problem att komma högst upp, sätta lite stegar och andra grejer för att underlätta klättringen för dem. I sista hand flyttar jag ner matskålarna.

Det här känns som en bra strategi, eftersom de som inte har viktproblem är helt rörliga och tar sig upp hur lätt som helst, så de kommer få mat först, och *övergår till att viska* fläskbergen Virgo och Chimay får jobba lite extra. Jag hoppas det funkar i praktiken, inte bara i min teori 🙂

One Response to “Annat som händer i Sunkpalatset”

  1. kicki

    Det går fortfarande alldeles bra här med nykomlingen – hon är duktig på att ligga på rygg och hålla sig undan vid matdags. 🙂 Och hon har fått liv i mina tråksvansar! 😀

    Har du bara tillräckligt med hängmattor för att fånga upp eventuellt trillande tanter så gör det väl inte så värst att de är ovana att klättra på stående galler, väl? Men det är nog inget problem, de lär sig snabbt! När jag tänker efter är nog stående galler att föredra när de börjar bli vingliga – så slipper man såna läskiga tillbud som när Skruttis trillade och fastnade med baktassen i gallret. 🙁

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License