Rackarns Råttor

Råttrumssanering

juni 3rd, 2008

En positiv sak när internet ligger nere är att jag får saker gjorda. Idag var t ex planen att sanera råttrummet, men jag blev sittande framför datorn efter jobbet. Som tur var krånglade uppkopplingen, så då kom jag ändå igång med projektet.

Jag brukar försöka göra en månatlig sanering, men nu var det nog två månader sedan, kanske t o m mer. Den fick göras i flera omgångar, inte för att rummet var extra-extra äckligt, utan för att jag blev extra slut. Först måste allt löst skräp, mestadels skumgummibitar från soffan och förstås en del råttbajs, sopas upp för att inte fylla dammsugarpåsen på nolltid. Ni kan nog föreställa er att det luktar när man dammsuger om det ligger en massa råttbajs i dammsugarpåsen. Jag fyllde två plastkassar. Bajset tar inte mycket plats, men skumgummit gör!

Efter sopandet vidtog dammsugning och sedan moppning. Jag använder Cillit Bang skurpulver – I love it! Nu luktar sunkpalatset gott och gör inte alls skäl för sitt sunkepitet 🙂 Fast egentligen luktade gott redan innan, för jag städade hos råttorna igår…


Så här såg det ut under soffan när jag välte den för att komma åt under. Och den har ändå varit råttsäkrad! Det har dock inte stoppat Agge och Alba, även om det sinkat dem.

Innan jag städade.

(fd) soffplymå
En av soffplymåerna. Jag har tryckt in kuddar och gamla handukar i plymån för att det överhuvudtaget ska gå att sitta i soffan…

Som ni förstår (och ser) är det snart inte mycket kvar av soffan. Dessutom är tyget rätt rejält äckligt på armstöden. Nu sitter jag och önskar mig en ny gammal sunksoffa, helst en i avtorkbart konstskinn, en liten nätt en som är skön att ligga i! Det är visserligen ett önsketänkande,men har du en sådan undanstoppad i nåt gammalt förråd, ge den till mig! Under tiden hänger jag på Blocket varenda dag i jakten. 🙂

One Response to “Råttrumssanering”

  1. Mickiz

    Hoppsan ^^

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License