Rackarns Råttor

Hitteråtta

april 29th, 2008

En vit råtthane hade hittats ute, bakom K-hallen i Gränby, av en kille som varit i densamma för att spela tennis. Hans mamma ringde Gail och frågade om hon hört om någon som tappat bort en råtta. Det hade hon inte, men hon ringde mig och frågade om jag hade gjort det och när jag inte hade det, bad hon mig att fråga på de forum jag brukar husera på. Jag har inte fått några svar på dem – ingen tycks ha hört om en borttappad råtta i Uppsala. Så idag ringde mamman mig och jag drog ner till stan för att hämta den.

Allt jag visste var att det skulle vara en vit hane, hade ingen aning om den var ung eller gammal, snäll eller dum, frisk eller sjuk. När jag kom fram till upphittaren, som fö bodde ca 20 m fågelvägen från Lovisa, visade det sig vara en liten vit unge med halv svans. Jag gissar på 6-7 veckor gammal.

Upphittarkillen var stressad, kom just hem från jobbet och skulle dra vidare, så det var inte tid eller stämning för att stå där och småprata och undersöka, så det fick jag göra när jag kom hem. Jag har konstaterat att det är en ohyrefri, sorglös liten flicka(!) och jag tror att hon är född med den halva svansen, eller kanske den blivit avbiten under hennes första dygn – för det finns inga sår och ingen skönjbar ärrvävnad. Jag märker också att hon är en sorglös och väldigt trevlig individ *mys*. Nu ska hon karantänas, så får vi se om hon kommer bo hos mig eller hos Lina eller någon annan. Lina BEHÖVER en vit råtta i sin flock, tycker jag! 🙂

3 Responses to “Hitteråtta”

 1. Pernilla

  Åh! Jag som hade behövt en vit _hane_ jag… 😉

 2. Kiwi

  Ja, visst behöver hon det?

 3. Sandra

  Å, vilken tur hon har som blev hittad och fick komma till någon så bra som dig. Nu vill jag se bilder på stackaren!

  Ann-Katarin hälsar!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License