Rackarns Råttor

Ja, vem tror ni fick omdömet ”råttan pratar” på två av bedömningarna i lördags? Jo, Felicia Pratar, förstås! Och kan ni gissa vem som doftar minnesvärt? Ingen mindre än Fjärt i uniform! Fast i ärlighetens namn för hans doft inte tanken alls till pruttar, han luktar istället fantastiskt gott! Jag önskar mig en Fjärt-parfym! Hos Lisa bor en väldigt stor, lugn och vacker Elin Papilla tillsammans med den lilla och galet springiga och aktiva Sportiga Marie. Hos Kicki har jag tyckt mig ana att Fiffiga Nanette är väldigt fiffig och påhittig, men jag tror inte att Hästhandlare Wallenbergs hästaffärer går så bra 😉 Nudelmums (foto: Lovisa Tärnholm) Hästhandlar’n  (Sighsten Blighsten) ägnar sig åt att käka istället för att sälja hästar… Ivar von Sprätt är nog inte heller en sprätt, även om han var lite ”sprättig” hos mig. Men syrran Pierina och han valde verkligen varandra, och senast vi pratade sa hon att hon fått den ”Bruno” i honom som hon önskat sig. Det gör mig sååå glad! Men Polaren Pär tydligen är bara en polare – en trevlig råtta, inte så mycket mer (fast han är snygg med sin perfekta husky-teckning). Även Ann-Katarin valde matte, faktiskt redan innan de träffats. Hon sa mycket tydligt till mig att hon skulle flytta till Sandra, och slog dövörat, eller döv-sinnet, till när jag försökte övertala henne att välja att bli följeslagare till den råtta som skulle ”bli över” åt Lisa. Istället kuppade hon och berättade för Sandra om sitt val direkt när de träffades, medan jag var ute och köpte kaffebröd… I lördags fick jag erfara att hon var precis så ljuv och lätt att falla för som hennes namne var enligt Cornelis. Jag har ingen koll på hur roans ”ska” se ut eller utvecklas i sin blekning, men än så länge känns mina roanbebisar väldigt lyckade. Såvitt jag kunnat se började deras blekning vid ca 5 veckors ålder, och sedan blektes de väldigt hastigt några veckor, tills det plötsligt tycks ha stannat av. Ann-Katarin och Fjärt är rätt lika blekta och Hästhandlar’n och Polar’n har jag inte träffat sedan de flyttade ifrån mig, men på bilden som Lovisa skickade mig förra veckan, den som illustrerar den här posten, ser han ut att ha mer färg kvar än sina syskon, så jag gissar att blekningen går i ungefär samma takt på dem alla fyra. Om så är, är de i mina ögon perfekta roans ;). Det är inte omöjligt, tvärtom väldigt troligt, att jag kommer vilja ta en kull efter Fjärt om han fortsätter hålla måttet (vilket han gör med råge nu).

2 Responses to “Corneliskullen gör skäl för sina namn :)”

  1. kicki

    Japp – Fiffig är råttan som jag vid fler än ett tillfälle plockat ner ur bokhyllan utan att ha nån aning alls om hur fasen hon kom upp till fjärde hyllan… =) (men det är nog inte klurigare än att hon klättrar rakt upp på gaveln) Hon är dessutom himla mysig i att alltid vilja vara nära matte – hon och Pixel tävlar i att vara som hundar och springa efter mig när jag lämnar rummet.

  2. matten Paula

    Det där låter riktigt bra, Kicki 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License