Rackarns Råttor

Rackarns Råttuppfödning

Rackarns råttuppfödning finns i Uppsala. Du kommer i kontakt med mig via mail info(a)rackarns.se (byt ut (a) mot @).

Min uppfödning syftar till att få fram friska, långlivade, snälla, pigga och kontaktsökande råttor, främst i färgerna blue, blue agouti och graphite. Som välkommen bonus får jag då också fram svart och agouti (viltfärgade) i kullarna. Rexade, släta och toppörade råttor kan du finna hos mig, men inte dumboörade, nakna eller dubbelrexade.

Till grund har jag  SRS rekommendationer för råttuppfödning (dock är jag inte längre medlem i SRS av olika skäl).

För dig som köpare innebär det att alla råttor levereras med stamtavla och är du medlem i SRS kan du antagligen få blanketter av mig för att själv registrera. Det innebär också att ingen råtta levereras innan den fyllt 5 veckor (helst inte innan 6 veckor) och att alla väger över 80 gr. Oftast väger de omkring 100 gr.  Därutöver lägger jag ner väldigt mycket tid på råttornas miljö, kost och livskvalitet OCH på att noga välja ”värdiga” köpare till mina guldklimpar. Det betyder inte att du måste veta allt om råttor, men att du är en god människa och passionerad djurvän som inte är rädd för att be om råd.

För att få köpa måste du läsa sidan Rackarns köpare.

Du ska köpa råtta av mig (eller annan uppfödare som följer SRS rekommendationer) om du vill stödja tamråttsaveln i Sverige, få ungar som är friska, glada och sociala. En rackarnsunge kostar 300 kronor (augusti 2009) och är tam när du köper den. Eftersom råttor är ”levande material” som påverkas av miljö, hantering och gener som kan hoppa över en eller flera generationer innan de plötsligt dyker upp igen, får du ingen garanti på din/-a råttor, däremot livstidssupport.

Antal kullar jag tar beror givetvis på om jag har bra avelsmaterial för tillfället, men jag tror att jag kommer ta 3-6 kullar per år.

Jag säljer i första hand sällskapsråttor, vilket innebär att du inte ska använda dem i, eller låna ut dem till avel, i alla fall inte utan att informera mig, se Rackarns köpare.

Min prioriteringsordning för avelsmaterialet är  1. hälsa och temperament, 2. typ, 3. färg.

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License